Aktiviteter


Der er et væld af muligheder i området omkring Cómpeta, og her er et udpluk, så der er lidt for enhver smag.

Indkøb
Cómpeta har 3 supermarkeder alle med en lille delikatesse samt slagterafdeling. Dia supermarked (er åben fra mandag til lørdag fra 9:00 til 21:00, lukket om søndagen). Eroski supermarked (er åben mandag til lørdag fra 9:00-14:00 og 17:00-21:00, lukket om søndagen). Desuden er der en spansk bager, en schweizisk konditor/bager, fiskehandlere, apotek, banker med kontant-automater og selvfølgelig masser af små butikker med kioskvarer/gaveartikler.
Hver lørdag formiddag er der marked i Cómpeta (fra 10:00-14:00). Så ryddes den store parkeringsplads for biler, og sælgerne sætter deres boder med grønt og frugt, tøj og sko, musik, legetøj, duge og meget mere op. Det er bestemt et besøg værd, og så kan man jo få en kold forfriskning i en af de omkringliggende barer bagefter. Kører man en halv time ned mod kysten ligger der imellem Torre del Mar og Velez Malaga (lige ved motorvejen) et stort indkøbscenter. Ink°bcenteret hedder El Ingenio og har et meget stort supermarked, mærkevarer tøjbutikker, parfumerier, skobutikker, møbelforretninger og butikker med hårde hvidevarer og elektronik.
Der er desuden restauranter og biograf i centeret.


TIL VANDHUNDE:

Badestrand
Kør til Torrox Costa eller Torre del Mar, begge byer har en strandpromenade med restauranter og barer. Vi synes, det er umagen værd at køre til Nerja, hvor den absolut bedste og reneste strand ligger. Der er brusere, hvor man kan blive skyllet, inden man f.eks. sætter sig på en af de hyggelige strandrestauranter

Snorklestrand
Hvis man kan lide at snorkle, er Maro stranden et must. Det er en god strand med klipper, og der er ofte god plads. Der ligger en lille restaurant på stranden. Man skal køre forbi Nerja på motorvejen og ned til Maro. Nedkørslen til stranden kommer lige på den anden side af Maro.

Badeland
Der er 2 vandland i nærheden, det nærmeste ligger ved det store indkøbscenter El Ingenio ved Torre del Mar og det andet lige ud til havet ved Playa Velilla i Almuñecar og hedder Aqua tropic.

  • Aqua Tropic Badeland, Almuñecar
    Kun åbent i højsæsonen!!


  • Aquavelis Badeland, Torre del Mar
    Ved det store indkøbscenter, El Ingenio.
    Kun åbent i højsæsonen (juni-september)

De Varme kilder, Alhama de Granada
Enten kan man tage ind på kurstedet og få sig et helbredende bad i de ældgamle kilder (Alhama betyder varme kilder på arabisk) ellers kan man tage fattigrøvsmodellen lige udenfor hotellet, hvor en af kilderne løber ud i floden, så vandet er badekarsvarmt og fornøjelsen er helt gratis. Kør til Velez Malaga og derfra til Alhama de Granada (ca.50 km). Der er skilte til El Bano, hvor badestedet ligger. Vær opmærksom på, at man skal dreje fra ad en lille vej ind imellem nogle klipper til venstre ca. 3-5 km efter byen Alhama de Granada.


GOLF:

Baviera Golf, Golfbanen
En af de billigste og nyeste baner ligger ved Torre del Mar ca. 25 km fra huset. Banen ligger i et bjergområde, og der er etableret kunstige søer, så banen er smuk, men også svær.
Man kan spille hele året.


TENNIS:

Tennisbaner findes på Hotel Balcon de Cómpeta, i Cómpeta og banerne kan lejes på timebasis
(4 € pr. time).


CAMINITO DEL REY:

En vandretur det SKAL opleves!
Link til hjemmeside.


SKI:

Fra Cómpeta tager det ca. 2½ timer i bil at køre op til Sierra Nevada. Skiresort Pradollano er det sydligste skisportssted i Europa, og er beliggende i 2100 meters højde. Skiliftene kører op til 3300 meters højde næsten op til toppen af Veleta bjergkæden, hvorfra man på en klar dag kan se til Marokko!

Man kan leje både støvler og ski eller snowboard, så det eneste man behøver at have med er skitøj. Der er 65 km løjper med både grønne, blå, røde og sorte løjper, så der er lidt for enhver smag.

Priser på liftkort er ca. 30 € pr. dag (hvis man kun kører en dag) og leje af ski og støvler for en dag ca. 20 €.

Skisæsonen starter i slutningen af november og slutter i slutningen af april.


LANDROVER SAFARI I NATIONALPARKEN:

Der er arrangerede ture hver onsdag i nationalparken bagved Cómpeta og i området op mod bjerget La Maroma som man kan se fra Cómpeta. Turene foregår med jeep og hvis man ønsker at bestige La Maroma venter guiden gerne eller følger med op. Turen fra der hvor jeepen stopper og op til toppen tager lige knap 2 timer og ned igen ca. 1½ time. Det er nogle helt fantastiske områder man her får mulighed for at besøge, og der er gode chancer for at se vilde dyr!!
Man skal være min. 3 personer og max. 8 og turen gennemføres hvis vejret tillader det.


RIDETURE:

Eva Maria har boet i Spanien i mere end 20 år, men kommer oprindelig fra Danmark. Hun bor tæt på Cómpeta og arrangerer rideture i bjergene for turister. Hun har heste til både den rutinerede rytter og den uerfarne. Man kan få korte ture og dagsture.
På kort.


VANDRETURE:

Er man på besøg i Cómpeta i efterår, vinter eller forår, så er der helt unikke muligheder for vandreture i nationalparken Parque Natural de las Sierras Almijara y Tejeda.

"25 walks in and aruond Cómpeta and Canillas de Albaida"
er en bog der beskriver nogle af de mest populære ruter, der ligger en kopi af bogen i Finca Isabel. Ellers kan vi henvise til turistkontoret i Cómpeta som har kort og information.


Nogle få retningslinjer når man bevæger
sig i naturen:

Fra maj til oktober regner det sjældent i Sydspanien, og derfor er alt meget tørt så kast aldrig cigaretskod ud, og det er forbudt at tænde bål i nationalparken.

Vejret skifter meget hurtigt i bjergene, så hav altid vand- og vindtæt tøj med, samt ekstra vand, særlig på de længere ture i bjergene.


MOUNTAINBIKE eller KAJAK

I huset ligger der kort over mountainbikeruter. Man kan leje dem i Cómpeta. Link til leje af mountainbik i Cómpeta

Leje kajak i Cómpeta og ro ved kysten i Nerja eller Maro.
Link til leje af kajak i Cómpeta/Nerja


UDFLUGTER:

Las Cuevas de Nerja,
drypstensgrotterne i Nerja Er byens største turistattraktion. Grotterne er døbt præhistoriens katedral. I grotterne har man fundet stentegninger og andre præhistoriske rester, som daterer sig til 30.000 år før Kristus. Hulerne, der indeholder verdens største drypsten, blev først opdaget i 1959 af to drenge, der fulgte efter en flagermus ind i en klippesprække.


Fabrica de la luz
Er et udflugtssted i nationalparken "Sierra Almijara y Tejeda" og er et sted mulighed for at nyde den medbragte mad, og få en dukkert i det iskolde bjergvand, der løber i en lille flod. Stedet er meget smukt, og der vokser mange vilde nerier.
Man skal køre til Canillas de Albaida (ca. 10 min. fra Finca Isabel) og helt oppe i toppen af byen, går der en vej ud til stedet.


Casa de la Mina
Er et lille spisested i bjergene bag ved Cómpeta. Man kan gå derud på et par timer og så bare sidde og nyde udsigten og den gode mad. Om søndagen er det velbesøgt af både turister og lokale, og mange af de lokale tager hesten derop, så hestene står i skyggen og slapper af, imens deres herrer nyder en lille en. Der er skilte fra Cómpeta og op til Casa de la Mina.


La Alhambra, Granada
La Alhambra, som betyder ”Den Røde” efter bjerget, hvor det ligger, er ikke bare det smukkeste, men samtidig det ældste og bedst bevarede arabiske palads, som findes i verden.
(Husk at bestille billetter på forhånd)


Klik på billedet for at se 6 min. af Alhabra videoen.


Museo Picasso, Málaga
Museet ligger på Plaza de la Merced tæt på katedralen, hvor Picasso blev født og voksede op i huset Casa Natal de Picasso.


Picassos svigerdatter og barnebarn, Christine og Bernard Ruíz-Picasso har muliggjort udstillingen. De har doneret over 200 værker til museet, og selve bygningen er renoveret for offentlige midler. Der er åbent fra 10:00 til 20:00 søndag lukket.Crocodile Park, Torremolinos
Har du mod på at holde en levende krokodille eller se en af verdens længste krokodiller, bør du besøge krokodilleparken udenfor Torremolinos. 
Åbent: Hele året. Parken ligger ved siden af Aquapark Torremolinos.
(Ligger på C/ Cuba, 14 29620 Torremolinos)
Tlf.: (+34) 952 05 17 82

I Fuengirola er der desuden Tivoli efter dansk forbillede, og zoologisk have, begge dele kan anbefales til en børneudflugt.UDLANDSREJSE:

Har man mod på en tur til Marokko, er en tur til Tanger sagen. Tanger er andet og mere end en stor havn. I medinaen i Tanger oplever man virkelig, at man ikke længere er i Europa. Der er færgeforbindelse fra Gibraltar, Algeciras og Tarifa.

Forside

 

 


Klik på kortet...

Nerja diving
Link på youtube..
Link på youtube....
Her er forslag til et par skønne
vandreruter


Moutainbiketur i bjergene:
Link på youtube....
Link på youtube......
Link på youtube........Se kortet...


Se kortet..


HUSK AT MAN OGSÅ BARE KAN NYDE UDSIGTEN OG LIVET I HÆNGEKØJEN, OG LADE ANDRE VÆRE AKTIVE!